Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница с камби и патладжани

Лютеница с камби и патладжани

Лютеница с камби и патладжани
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Освен за почивка, краят на лятото е за приготвяне и на домашна лютеничка с камби и патладжани"

Необходими продукти

  • домати - 12 кг
  • камби - 20 кг
  • моркови - 10 броя
  • патладжани - 4 кг
  • захар - 600 грама
  • олио - 1 литър
  • оцет - 300 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 с.л. счукан
  • сол - 200 мг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семена и дръжки, изпечете ги и ги задушете добре. След това ги обелете и отцедете от излишната течност.

Изпечете патладжаните, обелете и също оставете да се отцеди.

Измийте и нарежете на четвъртинки доматите.

Смесете всички продукти в достатъчно голяма тава и пасирайте с пасатор.

Прехвърлете на котлона и варете лютеницата на бавен огън до сгъстяване, като от време на време разбърквате.

Когато е почти готова, добавете солта, олиото, оцета и захарта. Варете до получаването на желаната гъстота.

Насипете в бурканчета и затворете с капачки.

Стерилизирайте за 15 минути от момента на кипване на водата. Извадете и обърнете с капачките надолу, докато се охладят.

Лютеницата с камби и патладжани е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: