Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Огретен от патладжани и кашкавал

Огретен от патладжани и кашкавал

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Време си е за този вкусен огретен, какво ще кажете?"

Необходими продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 4 бр.
  • масло - 1/3 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 4 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и се нарязват на кръгчета, посоляват се и се оставят да се отцеди горчивият им сок.

Изпържват се в много горещото растително масло. Прибавят се нарязаните на парчета домати, половината от настъргания кашкавал и ситно нарязан магданоз.

Наръсват се със ситно нарязания лук, разбъркват се и се изравняват. Заливат се ½ чаена чаша гореща вода.

Ястието се пече 20 мин. в умерена фурна, след което се залива със сос бешамел, приготвен от маслото и брашното, разреден с млякото, застроен с яйцата и посолен на вкус.

Ястието огретен се пече отново, докато се зачерви повърхността му. Наръсва се с кашкавала и се поднася със салата по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: