Edin.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини с кашкавал и слънчоглед

Гризини с кашкавал и слънчоглед

СофияСофия
Новак
231
Гризини с кашкавал и слънчоглед
Снимка: София
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Гризинки за малки и големи"

Необходими продукти

  • брашно - 1/2 ч.ч. (по избор)
  • кашкавал - 100 грама
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • слънчогледови семки - за поръсване
  • къри
  • розмарин
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата в киселото мляко и оставете да шупне.

Настържете кашкавала. Добавете към него млякото заедно със зехтина, водата и подправките.

Пресейте брашното и го добавете към другите продукти. Разбъркайте до рядка смес и я сипете в пош за шприцоване.

Оформете ленти/фитили с дължина и ширина по ваш избор.

Наредете ги в тава с хартия за печене и ги поръсете със слънчогледовите семки.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете гризините до златист загар.

Гризините с кашкавал и слънчоглед са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: