Edin.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини с гауда и скаморца

Гризини с гауда и скаморца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Гризини с гауда и скаморца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Няма да усетите кога ще изчезнат тези гризини с гауда и скаморца"

Необходими продукти

  • прошуто - 60 грама
  • скаморца - 50 грама
  • брашно - 180 грама
  • заквасена сметана - 50 грама
  • гауда - 50 грама
  • масло - 100 грама (студено)
  • риган - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете студеното масло с прошутото, гаудата, скаморцата и заквасената сметана в блендер, пасирайте.

Прехвърлете сместа в купа и добавете вътре пресятото брашното. Поръсете с ригана и размесете до получаване на маслени трохи. Продължете да месите до получаването на хубаво тесто.

Времето на омесване не бива да е прекалено дълго, за да не се разтопи маслото.

Ако тестото ви е по-меко, може да го приберете в хладилник.

Откъсвайте топчици от готовото тесто и ги издължавайте между дланите си до получаване на гризини.

Сложете хартия за печене в тава и наредете гризините на разстояние една от друга.

Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете до хубав златист загар.

Гризините с гауда и скаморца са чудни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: