Edin.bg»Избрани Колекции»Бюрек от Патладжани


Изпичаме патладжаните на силна жар или на скара, обелваме ги и ги пасираме с помощта на дървена лъжица или друг уред....

Патладжаните се обелват и се нарязват на кръгчета, посоляват се и се оставят да се отцеди горчивият им сок....

Отново се нареждат в същата последователност патладжани, гъби и лук. Завършва се с патладжани....

Нарязваме на кубчета патладжаните, посоляваме ги и ги оставяме до постоят така поне 1 час....

В подходяща тавичка сложете ред патладжани. Отгоре покрийте с лучената смес с магданоз и покрийте с останалите патладжани....

Нарежете патладжаните на кръгчета, посолете ги и ги оставете да около час в гевгир, за да се отцеди горчивия сок....

Патладжаните се измиват, краищата им се отрязват и с помощта на мандолина се нарязват на тънки филии по дължина....
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 8
52
43
31
22
10
Дай твоята оценка: