Домашна пилешка яхния

Домашна пилешка яхния
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Сервирайте тази домашна пилешка яхния в подходяща чиния с люто пукано чушле по желание. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • чери домати - 10 бр.
  • целина - 1 стрък
  • червени чушки - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - розмарин, мащерка о желание
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки хапки.

Сложете го в тенджера с 3 с.л. олио и запържете, докато промени цвета си.

Добавете лука и праза, нарязани на дребно. След няколко минути сложете моркова и целината.

Добавете пипера и доматеното пюре. Налейте вода, колкото да покрие продуктите.

Сложете подправките и нарежете чери доматите през средата.

Намалете котлона и варете селската яхния до готовност на месото.

Изключете и сервирайте домашната пилешка яхния в подходяща чиния с люто пукано чушле.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: