Домашна пилешка супа

Аника ВойтАника Войт
Новак
9211k148
Домашна пилешка супа
Снимка: Аника Войт
1 / 2
21/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Нищо не може да се сравни с една домашна пилешка супичка, ще се съгласите с нас, нали?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г домашно, по избор
  • картофи - 4 бр. средни
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 бр. стъбло
  • лук - 1 глава
  • фиде - 1 гнездо
  • сол - на вкус
  • магданоз - вкус
  • черен пипер - на вкус
  • целина - на вкус, листа
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • лимони - от 1/2 бр. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото в леко подсолена вода на средна степен на котлона да се вари. Може да използвате, която да е част на домашното пилешко месо, включително пилешка шийка и пилешки фенер. След като се свари, то ще бъде обезкостено.

По време на варенето месото може да образува пяна над водата. Оберете я с решетъчна лъжица и изхвърлете. Щом месото започне да се отделя от кокалите, го извадете и отделете настрани. Когато изстине , го накъсайте на парчета. Бульона прецедете и запазете.

Измийте и почистете зеленчуците. Лука и моркова нарежете на ситно. Картофите обелете и нарежете на малки кубчета. Целината наситнете с ножа.

Сложете зеленчуците в пилешки бульон и върнете на котлона да се варят. Щом омекнат, добавете накъсаното месо и сложете фидето в пилешката супа.

Подправете със сол и черен пипер на вкус и добавете свежите подправки. За около 10-15 мин. супата с фиде е готова. Остава по желание да се застрои - само с разбит жълтък и малко лимонов сок за около пет минути.

Домашна пилешка супа - класика!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: