Начин на приготвяне
Морковчето се надребнява и го запържваме в слънчогледовото олио в дълбока тенджера. Когато промени цвета си, добавяме скълцан лук и доматено пюре.
Наливаме около 2 л вода.
Добавяме цялото пилешко бутче и слагаме дафинов лист. Оставяме гозбата да къкри около 40 мин.
След това вадим бутчето, махаме костите, режем пилешкото месце и го връщаме обратно в тенджерата.
Към пилешката ни супичка добавяме фиде, черен пипер, сол, чубрица.
Нека гозбата покъкри още 10 мин на слаб огън и я отстраняваме.
Приготвяме застройката, като в купичка разбиваме яйцата заедно с киселото мляко. Слагаме в застройката няколко лъжици от горещата супа, като разбъркваме енергично, за да не стане застройката на парцали.
Изливаме получената застройка в супата, отново следва разбъркване и посипваме със скълцан магданоз.
Нека най-вкусната пилешка супа се поохлади малки и я поднасяме с препечен хляб, селска пърленчица или др.