Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Най-вкусната картофена яхния

Най-вкусната картофена яхния

Най-вкусната картофена яхния
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Сервират се поръсени с нарязан пресен магданоз най-вкусната картофена яхния. Разбира се - мекичък хляб и краве сирене са добре дошли"

Необходими продукти

  • лук - 1 малка глава
  • зелен лук - 4 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • чушки - 1 бр.
  • пресни картофи - 800 г
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 1/3 ч.ч. консервирани
  • джоджен - 5 стръка пресен
  • копър - 4 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите и чушкатасе почистват нарязват и запържват в сгорещеното олио.

Картофите се измиват добре, без да се белят, нарязват на средно големи парчета и се добавят към омекналите зеленчуци.

Всичко се разбърква на няколко пъти, след което в тенджерата се сипва вода, колкото да покрие картофите.

Яхнията с картофи се готви на умерена температура и след около десет минути се прибавят солта, червеният пипер, пасираните домати, нарязаните на дребно пресен джоджен и копър.

Когато картофите се сварят, ястието с пресни картофи се уплътнява с пълна лъжица брашно, разтворено във вода или с намачкани на пюре два картофа.

Сервират се поръсени с нарязан пресен магданоз най-вкусната картофена яхния.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: