Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа без картофи

Пилешка супа без картофи

Пилешка супа без картофи
Снимка: Стоянка Русенова
20/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Икономична пилешка супа, която пак е вкусна и сгряваща душата"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • фиде - 30 г
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешка супа без картофи - вкусна и икономична чорба.

В тенджера изсипваме около 2 литра вода, като добавяме пилешкото месо и сол на вкус.

По време на варенето на пилето се образува пяна, която трябва да отстраним.

Когато е готово пилешкото месо, го изваждаме от бульона и го прецеждаме.

Обелваме лука и го нарязваме на ситно, а моркова настъргваме.

Към бульона добавяме моркова и лука, и оставяме да поврят 5 минути.

След 5 минути добавяме и натрошеното фиде и оставяме да ври до пълно сваряване.

Обезкостяваме си свареното пилешко месо и го накъсваме на дребни парченца и тях добавяме към супата с фиде.

Преди да премахнем супата, поръсваме със ситно нарязан магданоз и веднага отстраняваме готовата пилешка супа.

Поднасяме, докато е още топла гозбата.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: