Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Запържена пилешка супа

Запържена пилешка супа

MarianeMariane
Новак
6944
Запържена пилешка супа
Снимка: Георги
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Запържена пилешка супа, която се хапва с домашно хрупкаво хлебче"

Необходими продукти

  • пиле - 1 средно голямо + дреболии
  • корени за супа - 1 пак.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • ориз - 1 шепа или фиде
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето на парчета и варим до готовност в подсолена вода, заедно със ситно нарязаните корени за супа. Когато месото се свари, го изваждаме и прецеждаме бульона.

Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното, която оцветяваме с малко червен пипер. Разреждаме с пилешкия бульон и пускаме ситно нарязаните пилешки дреболийки.

Прибавяме към супата ориз или фиде и варим до готовност на ориза. Преди да я свалим от котлона, поръсваме с магданоза и прибавяме ситно нарязано пилешко месо спрямо вкуса. Обикновено остава достатъчно пилешко месо и за друга гозба.

По желание овкусяваме със сол и черен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: