Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Моята пилешка супа за душата

Моята пилешка супа за душата

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Моята пилешка супа за душата
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Стоплете се в хладните дни с една домашна пилешка супичка"

Необходими продукти

  • целина - 1 стрък
  • праз - 1 стрък
  • пащърнак - 1 корен
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • фиде - 55 г
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • краве масло - 2 с.л. меко
  • бяло вино - 70 мл
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • лимонова трева - 1 щипка
  • шарена сол - 2 щипки
  • джоджен - 1 щипка
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • бял пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бутчетата и ги обезкостете - накъсайте месото на парчета.

Нарежете целината и праза на ситно и ги задушете в дълбок тиган с малко олио, масло и сол, за да омекнат.

След няколко минути добавете нарязания на кубчета пащърнак.

Сипете брашното и виното и разбъркайте добре всички съставки.

Налейте пилешкия бульон от бутчетата и овкусете кашичката със сол - при нужда долейте вода.

Прехвърлете пилешкото месо, добавете фидето и продължете да готвите пилешката супа още няколко минути.

Разбийте яйцето с киселото мляко и застройте супата.

Моята пилешка супа за душата е готова.

Добър апетит!

P.S. Препоръчваме да опитате и класическата пилешка супа, любима на мнозина!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: