Начин на приготвяне
Наситнете целината, праза и чесъна.
Гъбите и патешкото месо нарежете на малки кубчета.
Загрейте олиото заедно с 1-2 лъжици патешка мас, запържете зеленчуците, като не спирате да бъркате.
След няколко минути прибавете месото и посолете леко. Сипете гъбите, останалата мас и продължете пърженето.
Сипете 1200 мл вода и гответе патешката супа до сваряване на месото.
Сипете фидето и посолете, ако е необходимо. Продължете да варите до омекване на фидето.
Свалете супата от огъня и налейте вода до желаната гъстота.
Застройте супата с разбитото с киселото мляко яйце. Поръсете с прясно нарязан магданоз и черен пипер, сервирайте топла.
Патешката супа за душата е чудна!