Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка супа»Патешка супа за душата

Патешка супа за душата

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Патешка супа за душата
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Стоплете душата си с една патешка супичка"

Необходими продукти

  • гъби шийтаке - 7 - 8 големи
  • патешко месо - 250 грама от бутче
  • патешка мас - 3 - 4 с.л.
  • праз - 120 грама (почистен)
  • селъри - 1 стрък
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • олио - 3 - 4 с.лъжици
  • фиде - 3 шепи
  • яйца - 1 за застройка
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете целината, праза и чесъна.

Гъбите и патешкото месо нарежете на малки кубчета.

Загрейте олиото заедно с 1-2 лъжици патешка мас, запържете зеленчуците, като не спирате да бъркате.

След няколко минути прибавете месото и посолете леко. Сипете гъбите, останалата мас и продължете пърженето.

Сипете 1200 мл вода и гответе патешката супа до сваряване на месото.

Сипете фидето и посолете, ако е необходимо. Продължете да варите до омекване на фидето.

Свалете супата от огъня и налейте вода до желаната гъстота.

Застройте супата с разбитото с киселото мляко яйце. Поръсете с прясно нарязан магданоз и черен пипер, сервирайте топла.

Патешката супа за душата е чудна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: