Начин на приготвяне
Сварете бутчетата и ги обезкостете - накъсайте месото на парчета.
Нарежете целината и праза на ситно и ги задушете в дълбок тиган с малко олио, масло и сол, за да омекнат.
След няколко минути добавете нарязания на кубчета пащърнак.
Сипете брашното и виното и разбъркайте добре всички съставки.
Налейте пилешкия бульон от бутчетата и овкусете кашичката със сол - при нужда долейте вода.
Прехвърлете пилешкото месо, добавете фидето и продължете да готвите пилешката супа още няколко минути.
Разбийте яйцето с киселото мляко и застройте супата.
Моята пилешка супа за душата е готова.
Добър апетит!
P.S. Препоръчваме да опитате и класическата пилешка супа, любима на мнозина!