Селска боб чорба

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k
Селска боб чорба
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"А какво би била една селска боб чорба без един топъл селски хляб или домашна питка?"

Необходими продукти

  • боб - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. суха + 1 бр. червена
  • люти чушки - 1 бр.
  • пюре от чушки - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • девесил - 2 щипки, сух
  • гьозум - 1 с.л. сух
  • доматена салца - 1 бурканче пюре
  • растителна мазнина - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба накиснете от вечерта. Изхвърлете водата, сипете нова да го покрие.

Нарежете морковите, лука и чушката на дребно. Накиснете сухата чушка в топла вода.

Щом бобът заври, изхвърлете водата и сипете нова, топла, няколко пръста над боба. Сипете при него моркова, чушката, олиото и лука. Оставете бобената чорба да се вари.

Когато зеленчуците омекнат, добавете сухата чушка с водата, в която е била, люта чушка, доматите, пюрето от чушки, червен пипер. Варете селската чорба до готовност, овкусете с подправките.

Извадете сухата чушка, напълнете я със сирене и поднесе отстрани в чинията с боба.

Селската боб чорба сервирайте със селски хляб.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: