Начин на приготвяне
Накиснете от предишната вечер боба в студена вода.
На следващия ден го отцедете и залейте с 2 литра чиста вода, сложете на котлона да кипне.
След 15 минути варене сменете водата и налейте 3 литра гореща вода.
Оставете боба да се вари около 90 минути. Добавете наситнените чушки, моркови и лук. След час се прибавя и обеления и наситнен домат.
Сгорещете олиото и запържете в него брашното до златисто. Прибавете червения пипер и след кратко разбъркване сипете малко от бульона на боба.
Добавете запръжката към боб чорбата, като не спирате да разбърквате.
Кипнете за 5 минути и свалете от огъня. Овкусете чорбата с наситнените джоджен и магданоз.
Боб чорбата с чушки и джоджен е готова.