Edin.bg»Рецепти»Риба»Шишчета»Шишчета от риба на жар

Шишчета от риба на жар

Шишчета от риба на жар
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Рецептата за вечерята през следващия уикенд вече е решена - вкусни рибени шишчета на жар"

Необходими продукти

  • риба - 1200 г филе
  • бекон - 150 г или пушени гърди
  • чушки - 200 г
  • гъби - 200 г печурки
  • люти чушлки - 2 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • киви - 1 бр.
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • къри - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата, чушките, гъбите, чушлетата и лука на парчета, достатъчно големи, за да ги набодете на шиш.

Объркайте ги с черния пипер, солта и лимоновия сок и оставете сместа да престои около час.

Редувайте на шишчетата парчета риба, загънати в тънки филийки бекон, с чушка, гъбка, лук, чушле, резен киви, докато свършат продуктите, поръсете ги с кърито и ги печете на жар, като ги мажете с масло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: