Edin.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Сирене по тракийски в гювече

Сирене по тракийски в гювече

Сирене по тракийски в гювече
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Само погледнете това Сирене по тракийски в гювече - няма как да не ви се прияде"

Необходими продукти

  • краве масло - 1 с.л.
  • лук - 1/4 глава
  • плочка сирене - 100 - 150 г
  • луканка - 8 тънки резенчета или суджук
  • домати - 1/2
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • чубрица
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това сирене по тракийски на дъното на глинено гювече слагаме супена лъжица краве масло и нарязан на дребно лук.

Върху лука се поставя плочка бяло саламурено сирене.

Сиренето се покрива с нарязана на тънко луканка или суджук.

Доматът се реже на шайби и се слага върху луканката.

Поръсва се малко сол, гювечето се похлупва и поставя в студена фурна.

Пече се сиренето на 200 °C за 20 минути.

След това се изважда, по средата се чуква едно яйце, слага се люта чушка и по 1 щипка черен и червен пипер.

Сиренето по тракийски се допича още 5-6 минути или докато се стегне яйцето.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: