Начин на приготвяне
За това апетитно солено руло тиквичките се настъргват на ситно ренде заедно с кората, посоляват се и се оставят да се отцедят от излишната вода.
След това се поставят в купа и се прибавят яйцата, краве маслото, настъргания кашкавал и бадемовото брашно с бакпулвера, нарязания на ситно копър и сол.
След като всичко се разбърка добре, сместа се изсипва в правоъгълна тава, постлана с хартия за печене.
Заглажда се равномерно.
Пече се в загрята фурна на 180 °C за около 25 минути или докато се запече с приятен цвят.
Крема сиренето, краве сиренето и заквасената сметана се разбиват да станат еднородна смес.
Добавя се ситно нарязания или стрития чесън, ситно нарязания копър.
Щом блатът от тиквички се охлади, се намазва с плънката с крема сирене равномерно и се навива на руло.
Това кето руло с блат от тиквички е 3 в 1 - диетично, вкусно лятно предложения и идеалното мезе за узо.