Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено руло»Кето руло с блат от тиквички

Кето руло с блат от тиквички

Кето руло с блат от тиквички
Снимка: Мина Димитрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Това кето руло с блат от тиквички е 3 в 1 - диетично, вкусно лятно предложения и идеалното мезе за узо."

Необходими продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • бадемово брашно - 3 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
  • копър
  • сол
  • Плънка
  • крема сирене - 250 г
  • краве сирене - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това апетитно солено руло тиквичките се настъргват на ситно ренде заедно с кората, посоляват се и се оставят да се отцедят от излишната вода.

След това се поставят в купа и се прибавят яйцата, краве маслото, настъргания кашкавал и бадемовото брашно с бакпулвера, нарязания на ситно копър и сол.

След като всичко се разбърка добре, сместа се изсипва в правоъгълна тава, постлана с хартия за печене.

Заглажда се равномерно.

Пече се в загрята фурна на 180 °C за около 25 минути или докато се запече с приятен цвят.

Крема сиренето, краве сиренето и заквасената сметана се разбиват да станат еднородна смес.

Добавя се ситно нарязания или стрития чесън, ситно нарязания копър.

Щом блатът от тиквички се охлади, се намазва с плънката с крема сирене равномерно и се навива на руло.

Това кето руло с блат от тиквички е 3 в 1 - диетично, вкусно лятно предложения и идеалното мезе за узо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: