Начин на приготвяне
Настържете тиквичките на ренде, посолете ги и ги оставете да се отцедят за около 20 минути в гевгир.
След това време ги прехвърлете в друг съд и добавете към тях брашното, яйцата, счукания чесън, подправките и олиото.
Разбъркайте добре сместа и я изсипете в правоъгълна тава върху намазнена хартия за печене.
Печете соленото руло за около 25 минути в предварително загрята на 180 °C фурна.
След като го извадите, навийте го на руло с помощта на навлажнена кърпа, за да се отдели по-лесно и го оставете да се охлади.
През това време разбийте с миксер заквасената сметана, майонезата, крема сиренето и топеното сирене до получаване на гъста смес.
Развийте внимателно тиквения блат, намажете го със сметановата смес и отгоре поръсете с колбас, кисели краставички и чушки по желание.
Навийте отново рулото от тиквички с помощта на суха кърпа и хартия за печене и го оставете за няколко часа в хладилник.
Декорирайте ефектното руло от тиквички за гости с пресни билки, домати, маслини, чесън и лимон.
Добър апетит!