Edin.bg»Рецепти»Пица»Перфектната пица без месо

Перфектната пица без месо

Перфектната пица без месо
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Кой е казал, че перфектната пица има месо - тази твърди обратното и ние и вярваме напълно"

Необходими продукти

  • За тесто
  • брашно - 250 г
  • суха мая - 1 ч.л.
  • топла вода - 125 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • за гарниране
  • спанак - 300 г
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки, смлян
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 70 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете захарта и сухата мая в леко затоплена вода и ги оставете настрана, за да шупне маята.

Пресейте брашното и добавете към него зехтина, солта и шупналата мая.

Замесете меко тесто, покрийте го с кърпа и го оставете да втаса на топло.

Нарежете чесъна и лука на дребно и ги сложете в дълбок тиган със сгорещена мазнина, за да се задушат добре.

Добавете към тях малко по-късно измития спанак и доматеното пюре.

Овкусете плънката за спаначената пица с черен пипер и сол на вкус.

Разточете тестото и го сложете в леко намазнена и набрашнена тавичка.

Разпределете отгоре плънката и я поръсете с кашкавал.

Сложете готовата пица да се пече във фурната за около 30 минути на 200°C.

Малко преди я извадите в средата чукнете едно яйце.

Насладете се на тази перфектната пица без месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: