Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена чорба с толстолоб и картофи

Рибена чорба с толстолоб и картофи

Рибена чорба с толстолоб и картофи
Снимка: Тодоринка Бернардова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • толстолоб - 300 грама (филе)
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 брой
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • люти чушки - 2 броя
  • картофи - 3 средни
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • девесил
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на големи парчета, посолете ги. Прехвърлете ги в купа, залейте с виното и оставете да се мариноват за 30-тина минути.

Наситнете лука. Загрейте олиото и го задушете, като сипете и малко водичка. Прибавете наситнения домат и брашното, разбъркайте и сипете вода.

Когато течността заври, добавете нарязаните картофи, а 10-тина минути след тях - парчетата риба.

Варете до готовност на толстолоба. Извадете и ги накъсайте, върнете ги в рибената супа.

Овкусете чорбата с наситнените магданоз и девесил, подкиселете с лимонов сок.

Рибената чорба с толстолоб и картофи е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: