Начин на приготвяне
Почистете рибата, разделете я на части и я сложете в тенджера с 1 и 1/2 л вода.
Добавете подправките и зеленчуците за бульона и го оставете да кипне.
Намалете котлона и оставете рибата да се свари.
Почистете другите зеленчуци и ги нарежете на ситно.
Сотирайте ги леко в друга голяма тенджера с малко мазнина.
Извадете рибата и прецедете бульона.
Изсипете го при зеленчуците в тигана и почистете рибата от костите. Добавете ги към другите продукти.
Пригответе застройката от млякото, лимоновия сок и киселото мляко и я изсипете към рибената чорба.
При поднасяне я овкусете с лимонов сок и нарязан на ситно девесил.
Чорбата от паламуд с картофи и моркови е много вкусна.