Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Бабината супа от говежда опашка

Бабината супа от говежда опашка

MarianeMariane
Новак
6944444
Бабината супа от говежда опашка
17/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не просто селска супа, а истински деликатес"

Необходими Продукти

  • говежда опашка - 1 бр.
  • масло
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • целина - 1/4 глава
  • гулия - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме прясна говежда опашка, измиваме я хубаво и нарязваме на дребни парчета. Овкусяваме месото със сол и черен пипер, овалваме в брашно и пържим до зачервяване от всички страни в масло или олио.

Когато месото се запечата, наливаме 7-8 ч.ч. студена вода и го слагаме да кипне на котлона. Добавяме ситно нарязаните зеленчуци и варим на тих огън до готовност.

Подправяме с оцет, оставяме да къкри още десетина минути и сме готови. Може да поръсите телешката супа с магданоз преди поднасяне.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: