Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Бабината супа от говежда опашка

Бабината супа от говежда опашка

MarianeMariane
Новак
6944
Бабината супа от говежда опашка
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не просто селска супа, а истински деликатес"

Необходими продукти

  • говежда опашка - 1 бр.
  • масло
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • целина - 1/4 глава
  • гулия - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме прясна говежда опашка, измиваме я хубаво и нарязваме на дребни парчета. Овкусяваме месото със сол и черен пипер, овалваме в брашно и пържим до зачервяване от всички страни в масло или олио.

Когато месото се запечата, наливаме 7-8 ч.ч. студена вода и го слагаме да кипне на котлона. Добавяме ситно нарязаните зеленчуци и варим на тих огън до готовност.

Подправяме с оцет, оставяме да къкри още десетина минути и сме готови. Може да поръсите телешката супа с магданоз преди поднасяне.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: