Начин на приготвяне
Говеждото месо се смила 2 пъти, за да е по-фино. Слага се в подходящ съд и се обърква с ориза, яйцата, половин връзка ситно нарязан магданоз и сол.
Каймата се омесва добре и с намазнени ръце се оформят еднакви по големина топчета.
Топчетата се овалват в брашно, навлажняват се, след което се овалват още веднъж, за да поемат повечко брашно.
Топчетата се пускат във вряла подсолена вода, която не трябва да е твърде много, а в количество, колкото едва да покрие топчетата. Оставяме топчетата да се варят на тих огън.
Когато оризът в тях леко уври, добавяме цяла връзка магданоз, нарязана на ситно и малко черен пипер за овкусяване.
Оставяме ястието да се вари на тих огън до готовност. Преди поднасяне заливаме топчетата със загрятото олио, в което сме сложили малко червен пипер.