Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пастърма»Говежда пастърма с кимион и пипер

Говежда пастърма с кимион и пипер

Говежда пастърма с кимион и пипер
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Говеждата пастърма с кимион и пипер е много сполучливо мезенце"

Необходими продукти

  • говеждо месо - от шол
  • пушен червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л. сушена (ситно смляна)
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • кимион
  • сол - за овалване
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете говеждото месо от всякакви ципички.

Сипете сол в подхдоящ съд и отгоре сложете месото, покрийте го много добре с още сол.

Солта трябва да покрива изцялото месото. Приберете на хладно за 24 часа.

След това измийте говеждото и го подсушете старателно.

Сипете всички подправки на хартия, омесете ги. Оваляйте парчето говеждо и направете прорез в края му. Завържете с конец.

Закачате на прохладно и проветриво място и оставете пастърмата да се суши.

Говеждата пастърма с кимион и пипер е много сполучливо мезе.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: