Edin.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Соленки с кимион и сирене

Соленки с кимион и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
454916k537
Соленки с кимион и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
08/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • брашно - 220 грама
  • чедър - 150 грама (зрял)
  • кисело мляко - 130 грама (гъсто)
  • масло - 100 - 110 грама (омекнало)
  • кимион - около 2 с.л. (зърна)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете чедъра и го смесете с омекналото масло.

В купа пресейте брашното и добавете няколко счукани зърна кимион. Посолете леко и добавете чедъра с маслото. Сипете и киселото мляко с угасената в него сода.

Постепенно замесете меко тесто. Ако е необходимо, сипете още брашно, а ако е много твърдо - сипете лъжица мляко/масло.

Откъсвайте малки топчета от тестото и ги сплесквайте между дланите си. Трябва да се получи кръгла соленка.

Сложете хартия за печене в тава и наредете бисквитите - получават се две дози.

Поръсете всяка соленка със зърна кимион.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете ги до апетитен загар - около 16-18 минути.

Охладете и поднесете. Може да ги поднесете с дип по ваш избор, идеални са и за бирено мезе.

Соленките с кимион и сирене са чудни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: