Начин на приготвяне
В следващите редове ще видите рецепта за много вкусни соленки, които са без глутен.
Първо смелете на брашно киноата с овесените ядки или пък използвайте готови брашна. Смесете ги с царевичното брашно, бакпулвера и солта. Отделно леко разбийте белтъците, намачкайте маргарина с изварата. Аз използвам домашна кашкавалена извара, която придава много хубав вкус на соленките.
Постепенно смесете всички съставки и постепенно замесете тесто. Тъй като е безглутеново, тестото е доста ронливо, затова го оформяйте с намазнени ръце.
Късайте малки топчета от безглутеновото тесто, овалвайте и ги сплесквайте между дланите си. След това ги оформете на правоъгълничета и подредете в тава с хартия за печене.
Намажете ги с малко разбит белтък. Половината от соленките поръсете със зърна кимион, другата половина - с риган. Подправките дават страхотен аромат, но ако не ви допадат, може да ги промените.
Изпечете соленките в загрята на 180 градуса фурна до почервеняване - около 20-тина минути. Охладете и поднесете.
Соленките за деца са готови.
Коментари