Соленки за деца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Соленки за деца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
36 мин.
Порции
10
"А вашите деца обичат ли да си похапват вкусни соленки в следобедните часове, защото имаме точната рецепта"

Необходими продукти

  • овесени ядки - 60 грама безглутенови
  • царевично брашно - 160 грама
  • киноа - 40 грама
  • белтъци - 2
  • маргарин - 70 грама
  • извара - 50 грама кашкавалена
  • сол - 1 ч.л. равна
  • бакпулвер - 1 к.л. с връхче
  • риган - 1 с.л.
  • кимион - 1 с.л. на зърна
  • олио - за намазняване на ръцете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В следващите редове ще видите рецепта за много вкусни соленки, които са без глутен.

Първо смелете на брашно киноата с овесените ядки или пък използвайте готови брашна. Смесете ги с царевичното брашно, бакпулвера и солта. Отделно леко разбийте белтъците, намачкайте маргарина с изварата. Аз използвам домашна кашкавалена извара, която придава много хубав вкус на соленките.

Постепенно смесете всички съставки и постепенно замесете тесто. Тъй като е безглутеново, тестото е доста ронливо, затова го оформяйте с намазнени ръце.

Късайте малки топчета от безглутеновото тесто, овалвайте и ги сплесквайте между дланите си. След това ги оформете на правоъгълничета и подредете в тава с хартия за печене.

Намажете ги с малко разбит белтък. Половината от соленките поръсете със зърна кимион, другата половина - с риган. Подправките дават страхотен аромат, но ако не ви допадат, може да ги промените.

Изпечете соленките в загрята на 180 градуса фурна до почервеняване - около 20-тина минути. Охладете и поднесете.

Соленките за деца са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
МАРГАРИН ?!! ?
03.07.2021 20:18