Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Зимна яхния със свинско

Зимна яхния със свинско

Зимна яхния със свинско
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г
  • туршия - 200 г зелен домат, чушка, морков, карфиол
  • праз - 3 стръка
  • целина - листа
  • брашно - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на ситно, както и месото на хапки. Нарежете 1 чушка, 1 зелен домат, 1 морков и малко карфиол на розички.

Запържете свинското с черен пипер и сол. Добавете праза, разбъркайте. Добавете зеленчуците, червения пипер, брашното и нарязаната целина.

Сипете 1 ч.ч. гореща вода. Сложете свинската яхния в тава и сложете да се пече за час на 200 градуса.

Поръсете готовата яхния с магданоз.

Поднесете зимната яхния със свинско с хлебче и любима напитка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: