Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Зимна кавърма със свинско

Зимна кавърма със свинско

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k44
Зимна кавърма със свинско
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
25/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 300 грама
  • свинска плешка - 1 кг
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 3 червени + 1 зелена
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 3 с.л.
  • люти чушки - 1 брой
  • печурки - 5 - 6 от консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на кубчета свинската плешка.

Загрейте олиото и запържете месото. Добавете нарязаните лук и праз.

Щом течността се изпари, добавете нарязаните гъби и чушки. Овкусете с подправките и виното, добавете и доматеното пюре, разредено с малко вода.

Сложете капака на съда и гответе на умерен огън до сгъстяване на кавърмата.

Накрая поръсете с нарязан магданоз и сервирайте топла.

Зимната кавърма със свинско е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: