Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Зимна манджа от свински бут

Зимна манджа от свински бут

Зимна манджа от свински бут
Снимка: Яница Николова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Манджа от свински бут - чудна е"

Необходими продукти

  • домати - 100 грама от консерва
  • зелен боб - 800 грама (от консерва)
  • свински бут - 500 грама
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • картофи - 5 броя
  • лук - 5 глави
  • червен пипер - 3 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бульон - 1 кубче
  • вода - около 500 мл
  • горчица - 1 с.л. (по желание)
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на едри кубчета свинското месо, а лука на по-едри филии.

Сипете олиото в голяма тенджера и го загрейте. Запържете свинското с лука за около 5 минути. Добавете нарязаните картофи, поръсете с червения пипер.

Разтворете бульона във водата и го сипете в тенджерата. Накрая добавете нарязания зелен фасул.

Варете манджата около половин час, като от време на време разбърквате.

Добавете разтворете брашно с доматите и след около 5 минути прибавете наситнения магданоз и горчицата.

Зимната манджа от свински бут е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: