Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай със свински бут

Солен пай със свински бут

Солен пай със свински бут
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински бут - 1 кг
  • бекон - 100 г
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • ябълки - ½ бр. кисела
  • кашкавал - 300 г
  • кори за баница - ½ пакет
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • вино - ½ ч.ч. червено
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гювеч сипете нарязаното на кубчета месо, смесено с нарязания на полукръгчета праз и залейте със зелевия сок, водата и виното.

Прибавете ситно нарязаните бекон и ябълка, дафиновия лист, пресования чесън и сол, ако зелевия сок не е достатъчно солен.

Излейте отгоре олиото, покрийте съда с алуминиево фолио, похлупете, печете около 90 мин. в предварително умерено загрята фурна и оставете да изстине във фурната.

На другия ден разстелете корите за баница, напръскайте ги с олио и ги наредете в намазнена кръгла тавичка.

Настържете отгоре половината кашкавал, изсипете кебапа, поръсете с останалия настърган кашкавал и печете ястието, докато корите получат хубав загар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: