Начин на приготвяне
За този фантастичен солен пай първо морковът се измива и обелва. Нарязва се през средата по дължина и всяка половинка на още 2 по дължина. Нарязват се на филийки. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Чушките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на ситно.
Слагат се в тиган с малко олио на котлона. Задушават се съвсем за кратко, за да омекнат малко. Оставят се настрана. Подготвя се блата за пая от кори за баница. Намазнява се тавичка. Слагат се 2 кори и на всеки 2 кори се слага по малко олио.
Когато се сложи и последната кора, се завиват навътре, където излизат от тавата, като се оставят странички на соления пай със зеленчуци. Маслините се почистват и се добавят към останалите зеленчуци. Добавят се и киселото мляко и яйцата.
Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се. Добавя се сиренето и отново се разбърква. Готовата плънка се изсипва в подготвената тава. Доматът се измива и нарязва на филийки. Нарежда се върху плънката за нашия солен пай.
Пече се на 200 градуса, на вентилатор до готовност на плънката. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Когато хрупкавият солен пай със зеленчуци е готов се поръсва с магданоз.