Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Вит тутманик с яйца и сирене

Вит тутманик с яйца и сирене

НикиНики
Новак
13363k
Вит тутманик с яйца и сирене
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Любим на всички вит тутманик с яйца и сирене, който свършва още на закуска"

Необходими продукти

  • За корите
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • мая - 1/2 пакетче жива
  • вода - 400 мл хладка
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр. без единия жълтък
  • сирене - 300 г
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята с малко вода и захарта. Когато шупне, добавете киселото мляко, олиото и яйцата.

Сипете пресятото брашно със солта в купа. Направете кладенче и сипете течната смес. Разбъркайте и сипете водата. Замесете тесто.

Намажете с олио, покрийте с кърпа и оставете да втаса. Когато е готово, разделете на 4 топки и разточете на тънка кора.

Намажете с разтопено масло. Поръсете с плънката от яйца, сирене и кисело мляко. Навийте на руло, после на охлювче и сложете в намазнена тава.

Оформения вит тутманик оставете да втаса отново.

Намажете го с жълтък и печете тутманика със сирене на 180 градуса до готовност.

Сервирайте вития тутманик с яйца и сирене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: