Начин на приготвяне
Разтворете маята с малко вода и захарта. Когато шупне, добавете киселото мляко, олиото и яйцата.
Сипете пресятото брашно със солта в купа. Направете кладенче и сипете течната смес. Разбъркайте и сипете водата. Замесете тесто.
Намажете с олио, покрийте с кърпа и оставете да втаса. Когато е готово, разделете на 4 топки и разточете на тънка кора.
Намажете с разтопено масло. Поръсете с плънката от яйца, сирене и кисело мляко. Навийте на руло, после на охлювче и сложете в намазнена тава.
Оформения вит тутманик оставете да втаса отново.
Намажете го с жълтък и печете тутманика със сирене на 180 градуса до готовност.
Сервирайте вития тутманик с яйца и сирене.