Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запечен патладжан със сирене и яйца

Запечен патладжан със сирене и яйца

Запечен патладжан със сирене и яйца
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Не пестете кашкавал за тази запеканка, колкото повече, толкова по-вкусна ще бъде накрая"

Необходими продукти

  • сирене - 200 г
  • патладжани - 2 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • доматен сос
  • чесън
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на колелца, посолете ги и ги оставете да се отцедят от горчивия сок.

Сложете отцедените патладжани да се запечат за малко във фурната.

В купа натрошете сиренето и го смесете с яйцата и галетата.

Наредете патладжаните в леко намазнена правоъгълна тава и отгоре сложете от яйчената смес - завършете със зеленчуците.

На котлона сложете доматения сос заедно с чесъна и солта и го оставете да поври 10-15 минути.

Залейте апетитната запеканка с него и поръсете отгоре с черен пипер, магданоз и настърган кашкавал.

Запечете зеленчуковото ястие за около 20 минути на 180 °C.

Опитайте и вие този запечен патладжан със сирене и яйца.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: