Edin.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Солен пай с многолистно тесто

Солен пай с многолистно тесто

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
6912k102
Солен пай с многолистно тесто
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
27/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Да ви е сладко с този уникално вкусен солен пай с многолистно тесто!"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 диск около 260 г
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • пиперки - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • маслини - 7 г без костилки
  • патладжани - 1 бр. малък
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер - щипка
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте чашка зехтин и запържете за кратко наситнения лук и скилидката чесън.

Прибавете нарязаните на кубчета патладжан и тиквичка, пиперката и доматите. Налейте чашка топла вода, овкусете със сол и черен пипер. Прибавете нарязаните маслини.

Гответе зеленчуците 10 мин, след което охладете.

Застелете тавичка 24 см с парче хартия за печене. Поставете бутертестото в тавата.

Надупчете с вилица тестото на дъното на тавата. Изсипете в средата зеленчуците и надиплете краищата на диска бутертесто на красиви гънки върху плънката.

Намажете тестото с разбит с няколко капки прясно мляко жълтък.

Изпечете соления пай на 200°C в предварително загрята фурна за 5 мин, след което намалете на 170°C и довършете печенето.

Да ви е сладко с този уникално вкусен солен пай с многолистно тесто!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: