Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай със зеленчуци

Солен пай със зеленчуци

Солен пай със зеленчуци
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Страхотен пай със зеленчуци, от който едно парче никога не стига"

Необходими продукти

  • кори за баница - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. зелени
  • чушки - 1 бр. червени
  • чесън - 1 скилидка
  • маслини - 15 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • домати - 1 бр.
  • олио
  • магданоз - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този фантастичен солен пай първо морковът се измива и обелва. Нарязва се през средата по дължина и всяка половинка на още 2 по дължина. Нарязват се на филийки. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Чушките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на ситно.

Слагат се в тиган с малко олио на котлона. Задушават се съвсем за кратко, за да омекнат малко. Оставят се настрана. Подготвя се блата за пая от кори за баница. Намазнява се тавичка. Слагат се 2 кори и на всеки 2 кори се слага по малко олио.

Когато се сложи и последната кора, се завиват навътре, където излизат от тавата, като се оставят странички на соления пай със зеленчуци. Маслините се почистват и се добавят към останалите зеленчуци. Добавят се и киселото мляко и яйцата.

Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се. Добавя се сиренето и отново се разбърква. Готовата плънка се изсипва в подготвената тава. Доматът се измива и нарязва на филийки. Нарежда се върху плънката за нашия солен пай.

Пече се на 200 градуса, на вентилатор до готовност на плънката. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Когато хрупкавият солен пай със зеленчуци е готов се поръсва с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: