Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Панирани агнешки котлети

Панирани агнешки котлети

MarianeMariane
Новак
6944
Панирани агнешки котлети
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешки котлети - 6 - 8 бр.
  • сол
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • кашкавал - 1 с.л.
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно начукваме агнешките котлети и ги овкусяваме с малко сол.

Разбиваме добре яйцата и към тях добавяме настъргания кашкавал.

Овалваме агнешките котлети в брашно от двете страни, потапяме в яйцата и овалваме старателно в галета.

Пържим котлетите до зачервяване в силно сгорещена мазнина, в която сме сложили щипка сол.

Поднасяме панираните котлети с гарнитура като грах с масло, пържени картофи или пюре от спанак.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: