Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Задушени овнешки котлети

Задушени овнешки котлети

MarianeMariane
Новак
6944
Задушени овнешки котлети
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Изберете си гарнитура и сервирайте задушените овнешки котлети"

Необходими продукти

  • овнешки котлети - 500 г
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • гъби - 1 шепа печурки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме леко овнешките котлети и ги овкусяваме със сол и черен пипер.

Оставяме ги 30 минути да се овкусят, след което ги запържваме до зачервяване от двете страни в силно загрятото масло.

Когато се запържат, добавяме брашното, размито в малко вода, ситно нарязаните магданоз и чесън, както и гъбите.

Прибавяме още съвсем малко вода и задушаваме котлетите на умерен огън около 1 час.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: