Edin.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани агнешки чревца

Панирани агнешки чревца

Мариана В.Мариана В.
Новак
306
Панирани агнешки чревца
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • агнешки чревца - 2 - 3 плитки
  • сол
  • яйца - 3 бр.
  • галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е да разполагаме с готови измити и сплетени на плитка агнешки чревца. Но ако нямаме такива, взимаме около 1 кг от магазина, измиваме ги и ги разделяме на 3-4 плитки.

Готовите плитки се заливат с малко подсолена вода и се варят на тих огън до омекването им. Изваждат се и се оставят да се охладят и отцедят.

След това плитките агнешки чревца се потапят последователно в разбитите яйца и галета. Пържат се на силен огън в масло или олиоф от двете страни до придобиване на хрупкава коричка.

Поднасяте се веднага със свежа зелена салата или друга гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: