Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Пилешки гювеч в крок-пот

Пилешки гювеч в крок-пот

Пилешки гювеч в крок-пот
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
380 мин.
Порции
4
"Дори за следващия ден ще остане от този пилешки гювеч - пак ще си хапнем вкусно"

Необходими продукти

  • червени картофи - 800 грама
  • паста хариса - 1 ч.л.
  • домати - 1/2 к.ч.
  • пилешки бутчета - 8 копанчета
  • грах - 1/2 к.ч. консервиран
  • риган - 1 ч.л.
  • лук - 1 купичка дребен
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • олио - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете бутчетата с пастата Хариса. След това ги овксуете с риган и сол, покрийте купата и приберете в хладилник за няколко часа.

Сложете обелените картофи на дъното на керамичния съд на крок-пота.

Обелете малките лукчета и ги прибавете при картофите. Овкусете с червен пипер и олиото, добавете бахара, дафиновия лист и доматите (смлени).

Разбъркайте зеленчуците и наредете върху тях пилешките бутчета. Налейте 100 мл вода и сложете капака.

Включете крок-пота на втора степен, за да се готви ястието за 4 часа.

Добавете граха от консерва към третия час от готвенето. Поръсете гювеча с пресен магданоз и сервирайте.

Пилешкият гювеч в крок-пот е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: