Начин на приготвяне
Намажете бутчетата с пастата Хариса. След това ги овксуете с риган и сол, покрийте купата и приберете в хладилник за няколко часа.
Сложете обелените картофи на дъното на керамичния съд на крок-пота.
Обелете малките лукчета и ги прибавете при картофите. Овкусете с червен пипер и олиото, добавете бахара, дафиновия лист и доматите (смлени).
Разбъркайте зеленчуците и наредете върху тях пилешките бутчета. Налейте 100 мл вода и сложете капака.
Включете крок-пота на втора степен, за да се готви ястието за 4 часа.
Добавете граха от консерва към третия час от готвенето. Поръсете гювеча с пресен магданоз и сервирайте.
Пилешкият гювеч в крок-пот е много вкусен.