Начин на приготвяне
Вкусна яхния с дробчета - чудесна е рецептата.
Пилешки дробчета се почистват добре, измиваме на течаща вода, отцеждаме добре. Поръсват се с морска сол и се овалват в брашно. Нареждат се в чиния.
Нарязват се на ситно лук, чушка, доматът - на ренде. Загрява се олио, запържват се лук и чушка на ленти, докато омекнат.
Добавят се дробчета и готвим, докато сменят цвета си. Сипват се домати, сол, черен и червен пипер, налива се малка чаша с вода.
Апетитната яхния се готви на умерен огън, докато сосчето се сгъсти - около 8-10 минути.
Поръсва се с чубрица и магданоз и сервираме. Топваш си хлебец и хапваш за обяд!
Добър апетит с пилешките дробчета с лук яхния!