Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхния»Пилешки дробчета с лук яхния

Пилешки дробчета с лук яхния

Пилешки дробчета с лук яхния
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Поръсете вкусната яхния с чубрица и магданоз и я сервирайте с топла питка за обяд"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 1 к.ч. за овалване
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • вода - 1 к.ч.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна яхния с дробчета - чудесна е рецептата.

Пилешки дробчета се почистват добре, измиваме на течаща вода, отцеждаме добре. Поръсват се с морска сол и се овалват в брашно. Нареждат се в чиния.

Нарязват се на ситно лук, чушка, доматът - на ренде. Загрява се олио, запържват се лук и чушка на ленти, докато омекнат.

Добавят се дробчета и готвим, докато сменят цвета си. Сипват се домати, сол, черен и червен пипер, налива се малка чаша с вода.

Апетитната яхния се готви на умерен огън, докато сосчето се сгъсти - около 8-10 минути.

Поръсва се с чубрица и магданоз и сервираме. Топваш си хлебец и хапваш за обяд!

Добър апетит с пилешките дробчета с лук яхния!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: