Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сланина с праз по селски

Сланина с праз по селски

MarianeMariane
Новак
6944
Сланина с праз по селски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Който разбира, на вкусната сланинка с праз се спира"

Необходими продукти

  • сланина - 600 г
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • праз - 2 - 3 стръка
  • доматена салца - 1 с.л.
  • мас - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сланината на по-едри парчета и пържим до зачервяване. Изваждаме я и в мазнината пържим ситно нарязаната глава лук. Когато лукът омекне, прибавяме червен пипер, оцет и 2 кафени чашки вода.

В сместа пускаме праза, нарязан на едри парчета и задушаваме до омекване. Когато омекне, добавяме сланината и салцата. Оставяме ястието да се готви на тих огън 15 минути.

Накрая запържваме 1 с.л. мас, заедно с брашното, ръсваме с червен пипер и прибавяме към праза и сланината. Разбъркваме добре, готвим 5 минути и сваляме от котлона.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: