Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пиле, задушено със зеленчуци

Пиле, задушено със зеленчуци

17/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 8 глави, кромид
  • моркови - 5 бр. едри
  • домати - 6 бр.
  • гъби - 1 ч.ч. сварени
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето, обезкостете го и го нарежете на порции.

В олиото запържете нарязаните на колелца моркови и лука, нарязан на филийки.

Сипете малко бульон от варенето на пилето и ги задушете до омекване.

Добавете настърганите домати, филийките гъби и порциите месо.

Сложете счукания или нарязан наситно чесън, посолете и поръсете с подправките.

Залейте с чаша бульон и задушете ястието под капак в предварително загрята фурна за около 30 минути, докато остане на мазнина.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: