Edin.bg»Избрани Колекции»Класическа Рецепта за Мусака


Преди да извадите от фурната патладжанената мусака с пилешко, я поръсете с настърган кашкавал.
Добър апетит!...

Изпечете мусаката за около 25 минути или до готовност.
Вегетарианската мусака с тиквички е много вкусна....

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете мусаката за половин час или до пълна готовност.
Макаронената мусака с кашкавал е много вкусна....

Изпечете мусаката до готовност - 30-35 минути.
Направете заливката, като смесите всичко заедно....

Залейте мусаката с прясното мляко, в което сте добавили разбитите яйца и запечете в силно загрята фурна до получаването на хубав златист цвят....

Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, добавяме трите големи картофи, настъргани на едро ренде и запържваме добре...

Сложете зеленчуковата мусака да се се пече до готовност на заливката.
Мусаката с ориз и лапад се поднася с домашно кисело мляко....

Мусаката се пече в умерена фурна около 25 мин.
Вади се и като се поохлади, се обръща върху подходящо блюдо....

Върху каймата сложете кръгчета домат, запечете мусаката 10-ина мин. в силна фурна и я поднесете поръсена със ситно нарязания магданоз....

Като се поохлади, към запръжката се прибавят останалите яйца (разбити) и с този сос се залива мусаката....
Рейтинг
3.4
Общо гласували: 10
52
44
30
24
10
Дай твоята оценка: