Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Телешка мусака с кускус

Телешка мусака с кускус

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"А мусака с кускус опитвали ли сте?"

Необходими продукти

  • телешко месо - 750 г мляно
  • лук - 1 връзка пресен или 1 глава стар
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • кускукс - 1 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 300 мл
  • магданоз
  • за заливката
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кускуса в подсолена вода, отцедете го и го попарете с малко прясно мляко. Докато той поема от прясното мляко, загрейте мазнината и запържете до зачервяване телешката кайма и лука.

Добавете връзка ситно нарязан магданоз.

В намазнена тава се поставя половината от кускуса, отгоре се разстила телешкото и се покрива с останалия кускус.

Приготвя се заливка за мусака от посочените по-горе продукти, ястието са залива и пече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: