Начин на приготвяне
Телешкото месо се измива много добре и се слага в тенджера. Не се нарязва на парчета.
Залива се със студена вода.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Целината се обелва, измива и нарязва на ситно.
Лукът и целината се слагат в тенджерата с телешкото месо.
Прибавя се солта и черният пипер.
Вари се до полусваряване на месото.
Картофите се обелват, измиват и нарязват на едри кубчета.
Морковите се обелват, измиват и нарязват на едро.
След като месото е полусварено, се прибавят картофите и морковите.
Вари се 10 мин., след което изваждаме месото, нарязваме на едри парчета и го връщаме в тенджерата.
Варим телешкото варено още 10 мин., след което го сваляме от котлона.