Начин на приготвяне
Слагаме телешката опашка в тенджера под налягане, както и и месото.
Към тях добавяме солта и черния пипер на вкус и заливаме с вода.
Оставяме да ври около 75 минути.
Вадим телешката опашка, а част от бульона прецеждаме през цедка.
Обелваме картофите и заедно с лука ги нарязваме на кубчета.
Поставяме ги в бульона от опашката, и добавяме още 1-2 литра вода.
Към телешката супа добавяме доматеното пюре, целината, която сме нарязали на малки кубчета, сол, черен пипер и останалите сухи подправки на вкус.
Всичко това оставяме да заври.
Обезкостявяме опашката, нарязваме месото на ситно и добавяме в супата.
Варим, докато картофите станат почти готови, след което добавяме фидето, което се смачква с ръка и оставяме да поври още 10 минути.
Сервираме поръсена супа от телешка опашка и картофи с магданоз пожелание.